Superb grönsakslasagne
 
Här kommer ett recept på min favoritmat just nu: lasagne! Detta är också en maträtt som är så himla bra för du kan använda precis de grönsaker du gillar och som du tror passar bra tillsammans. Jag tänkte nu berätta hur jag brukar tillaga min lasagne och vilka grönsaker jag gillar att ha i. Fyllningen är mitt egna påhitt, men bechamelsåsen har jag gjort efter ett jättebra recep från tidningen Vego. 
 
6-8 port. 
Ingredienser:
2 gula lökar
2 paprikor
1 zuccini
1 äggplatna
2 brukar majskorn
Champinjoner
3 dl vatten
2 förpackingar krossade tomater
4 vitlökar
1 grönsaksbuljong
Salt
Peppar
Chilifalkes
 
Till bechamelsåsen:
3 msk rapsolja
3 msk mjöl
5 dl havre-/sojamjölk
1 grönsaksbuljong
Salt
Peppar
 
Tillagning:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Hacka löken och fräs i en stor kastrull med 2 dl vatten i ca 5 minuter. Medans löken fräser hacka dina grönsaker.
3. Häll ner grönsakerna med löken och tillsätt ytterlikare en dl vatten, låt puttra på i några minuter.
4. Ha i krossade tomater, vitlök, grönsaksbuljong och rör om. Samt salt, peppar och chiliflakes efter smak.
5. Lägg på lock och sänk värmen, låt puttra på i ungefär 10 minuter. 
 
Tillagning bechamelsås:
1. Börja med att hetta upp en liten kastrull och häll i olja och mjöl, rör om i en minut. 
2. Tillsätt mjölken och låt koka upp, låt sedan koka på låg värme under omrörning. Smaksätt med salt, peppar och grönsaksbuljong. 
 
Lägg ett tunt lager med tomatsås i botten på en ungsform, sedan ett lager lasagneplattor över. Ha på hälften av tomatsåsen och hälften av bechamelsåsen och ytterligare ett lager lasagneplattor. Häll på resten av båda såserna och grädda i ugnen i 20-30 minuter (kan variera lite från ugn till ugn).