

Det här är en gryta jag snort ihop några gånger när jag känner för lite indisk hetta. Jag brukar göra en rätt stor gryta åt gången, sedan frysa in resten och ha som lunch eller liknande, så jag vet tyvärr inte hur många detta räcker till, men skulle gissa på runt 6-8 stycken.
6-8 port.
Ingredienser:
2 gula lökar
2 paprikor
1 äggplanta
1 zuccini
1 burk majs (man kan egentligen bara ta de grönsaker man gillar)
2 förpackningar krossade tomater
4 vitlökar
1 påse färdig indisk kryddmix (jag brukar köra från santa maria, finns på de flesta mataffärer)
1 grönsaksbuljong
salt
peppar
chilifalkes
Gör såhär:
1. Skiva lökarna smala men avlånga, häll i 2 dl vatten i en stor kastrull och stek löken.
2. Skiva paprika, äggplanta och zuccini. Häll i kastrullen tillsammans med en deciliter vatten. Låt fräsa på i några minuter under omrörning.
3. Ha i de krossade tomaterna och majsen och rör om.
4. När det börjat bubbla ha i vitlökarna, grönsaksbuljongen samt salt, peppar och chilifalkes efter smak. Ha också i en påse kryddmix. Rör om och lägg på ett lock.
5. Låt puttra under lock på svag värme i ca 10 mintuter eller tills alla grönsaker är igenomkokta. Servera med basmatiris och naanbröd.