Spagetti & smakrik färssås
 
Här kommer ett gott recept på hur man kan äta klassikern spagetti och köttfärssås, utan köttfärs! Jag anväder mig av en sojabaserad helt vegansk färs som jag köper på Ica, men finns säkert på flera olika mataffärer. Jag lagar också väldigt sällan efter recept och kör mer på känsla. Här är iallafall ungefärliga mått på hur jag kryddar min färs när jag lagar mat till ca. 2-3 personer. 
 
2-3 port. 
Ingredienser: 
Ca. 2 tsk. olivolja (eller annan naturbaserad olja)
Valfritt med färs
Ca. 2 msk. ketchup
1 grönsaksbuljong
2 vitlökar
Ca. 1 krm. chiliflakes
Salt
Peppar
 
Gör såhär:
1. Koka spagettin enligt anvisningarna på paketet. 
2. Hetta upp oljan i en stekpanna. När stekpannan är varm, fräs på färsen i ca 5 minuter, eller tills den är igenomstekt. 
3. Häll i ketchup och blanda om, ha sedan ner de skivade vitlökarna, grönsaksbuljong, chiliflakes, salt samt peppar. Blanda om allt noga. 
4. Häll upp spagetti och färsen tillsammans i en skål, ät och njut! 
 
Jag använder denna vegofärs: